Beelden in de Buurderij

 

PROJECTEN KUNSTMANEFESTATIE

5m boven NAP
De aardse bezinning: Een schip als windvaan in een windroos op NAP (5 m boven de grond). Hier kunnen mensen ervaren, hoe hoog het water zou staan zonder de dijk en de gemalen.
De windroos is opgebouwd uit ruiters (een oude paalstructuur om stro tegen te drogen). (zie bijlage 1 voor de tekeningen van het ontwerp. De boot met draaias, de kabels en de mallen zijn reeds gereed. De palen en degene die de palen gaat plaatsen zijn gecontracteerd.
Realisatie: Herfst 2011, afhankelijk bouwvergunning van de gemeente.

De hokjesgeest
De sociale bezinning
: De Haarlemmermeerpolder is opgebouwd uit een grit van 2 bij 3. De wegen zijn hoekig en ook de mensen denken hoekig. Om dit op de hak te nemen, bouwen we de Haarlemmermeer na op schaal, met hokjes van minimaal 1 bij 1,5 m en een hoogte van 1,5m. De hokjes zijn groter op het platteland en kleiner in de stad, zodat de stad en platteland herkenbaar zijn. Alle hokjes zijn toegankelijk. We nodigen organisaties (kinderdagverblijf, gemeente, voetbalclub, verzorgingstehuis, muziekvereniging etc.) en individuen in de Haarlemmermeer uit om een wand in te richten naar eigen inzicht. Hierdoor ontstaat een mooie weerspiegeling van de Haarlemmermeerse cultuur.

Het bezinningspad
De spirituele bezinning
: Op de Olmenhorst wordt het bezinningspad gemaakt. Het pad loopt door de houtwal en eindigt in de leegte met uitkijk op de wijdse polder. Daar staat een (f)luisterbank. De bank neemt verhalen op die vertelt worden op de bank of laat de verhalen horen van andere mensen. De mensen worden door vragen verleid hun levensverhaal te vertellen.

Opening op zondag 1 mei met het Bloesemfeest
Twee kunstwerken worden 1 mei geopend tijdens het Bloesemfeest, de hokjesgeest en het bezinningspad. Het is mogelijk als bedrijf, buurt, wijk, stichting, vereniging, school, overheid etc. mits afkomstig uit de Haarlemmermeerpolder een wand van de hokjes geest in te richten en zo de huidige cultuur van de Haarlemmermeer te verbeelden. Tenslotte vormt u allen samen de cultuur van de Haarlemmermeer.